اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL: آنالیز مزایا و معایب هریک برای کاربران خانگی

به گزارش مجله یک کامپیوتر، اگر دنبال اینترنت ثابت پر سرعت باشید؛ سه گزینه پیش رو دارید: اینترنت ADSL که البته اگر پرسرعت محسوبش کنیم؛ اینترنت VDSL که نسل جدیدتر ADSL است و اینترنت TD-LTE که نسل ثابت 4G است.

اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL: آنالیز مزایا و معایب هریک برای کاربران خانگی

اینترنت فیبرنوری (FTTH) نیز مطرح است ولی چون تقریبا برای درصد بسیار ناچیزی از مردم و به ویژه کاربران خانگی قابل استفاده است؛ در اینجا درباره اش صحبت نمی کنیم.

حداکثر سرعت اینترنت ADSL به 16 مگابیت می رسد که البته بعید است شما بتوانید چنین سرعتی در عمل از شرکت سرویس دهنده اینترنت بگیرید و طبق خود آمارهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نزدیک به 24 درصد کاربران اینترنت ای دی اس ال 16 مگابیت چنین سرعتی می گیرند و بقیه در حدود 8 الی 10 مگابیت هستند.

افزون بر این، مسائل عدیده اینترنت ADSL مانند شلوغی در مراکز مخابراتی، کیفیت پایین سرویس ها، گرانی سرویس ها با توجه به عدم رضایت مشتری و مسائل خطوط تلفن و مخابرات باعث شده مردم کم کم از این سرویس دلسرد گردد.

آمار رسمی رگولاتوری می گوید تا انتها شهریورماه 98 فقط 4.9 درصد کل کاربران اینترنت در ایران از اینترنت ثابت استفاده می نمایند.

پس، دو اینترنت ثابت پرسرعت باقی می ماند که باید یکی را انتخاب کنید: VDSL یا TD-LTE؟

اینجا می خواهیم هر دو اینترنت را با هم مقایسه کنیم؛ مزایا و معایب هریک را بگوییم و ملاحظات مهمی که باید در نظر بگیرید.

اینترنت VDSL

وی دی اس ال نسل حدید اینترنت ای دی اس ال است که سرعت دانلود حداقل از 50 مگابیت شروع می گردد و تا 300 مگابیت افزایش پیدا خواهد نمود.

بیشتر بخوانید: تفاوت میان اینترنت ADSL و VDSL و فیبرنوری چیست؟

سرعت و کیفیت اینترنت در سرویس وی دی اس ال بستگی زیادی به فاصله شما از کافوهای مخابراتی (جعبه های تقسیم مخابرات در خیابان) دارد. نباید فاصله ای بیشتر از 500 الی 600 متر داشته باشید وگرنه سرعت وی دی اس ال همانند ای دی اس ال می گردد.

برای استفاده از اینترنت VDSL باید مودم VDSL بخرید و از مخابرات یا شرکتی که سرویس VDSL می دهد؛ تقاضای اتصال چنین سرویسی داشته باشید. کارشناسان آنالیز می نمایند و اگر فاصله شما از کافوی مخابرات نزدیک خانه شما مناسب بود و کیفیت خط جواب می داد و البته مرکز مخابراتی پورت خالی داشت؛ خط اینترنت VDSL شما برقرار می گردد.

بیشتر بخوانید: هر چیزی که باید درباره تبدیل سرویس ADSL به VDSL (اینترنت سورینو) بدانید

معمولا سرویس های وی دی اس ال خانگی 50 مگابیت هستند ولی می توانید سرویس های 100 مگابیت هم انتخاب کنید؛ اگر سرویس دهنده اینترنت چنین سرویسی به شما ارائه بدهد.

مزایای اینترنت VDSL

1- اتصال اینترنتی کابلی و پایدار با کمترین قطعی یا افت سرعت و کیفیت شبکه است. اینترنت با فیبرنوری تا کافوی نزدیک خانه شما آمده و بعد باید با کابل مسی به خانه شما برسد. برای گیمرها، هواداران استریم ویدیو و فیلم، ویرایشگرهای تصاویر و ویدیوی آنلاین بهترین سرویس است.

2- حداقل سرعت در این سرویس 50 مگابیت بر ثانیه است. در مقایسه با سرویس های اینترنتی دیگر که نوسان سرعت دارند؛ کاربر وی دی اس ال می تواند مطمئن باشد از یک کف سرعت دایمی برخوردار است.

3- بسته های اینترنت وی دی اس ال با حجم بالا عرضه می شوند و کاربران عمدتا احتیاجی به خرید بسته اضافی یا حجم اضافی ندارند. از سوی دیگر، بسته هایی با حجم ترافیک چند صد گیگابیت و بیشتر در ماه عرضه می گردد (به روزرسانی: حجم بسته های اینترنت VDSL بیشتر از TD-LTE است ولی از حجم بسته های ADSL کمتر است. در VDSL خبری از بسته های 1000 و 2000 و 3000 گیگابایت نیست و نهایتا بسته ها 500 گیگابایتی هستند با قیمت گران تر از ADSL).

4- احتیاجی به کابل کشی یا هزینه اضافه ای ندارید و فقط باید یک مودم وی دی اس ال خریداری و نصب کنید.

معایب اینترنت VDSL

1- فعلا شرکت مخابرات تنها ارائه دهنده سرویس VDSL در ایران است. البته، شرکت شاتل هم در بعضی شهرها مانند دزفول در استان خوزستان پیروز به راه اندازی VDSL پرسرعت 70 مگابیت شده است ولی هنوز انحصار مخابرات پابرجا است. بنابراین، نخست باید مطمئن شوید مخابرات سرویس VDSL به منطقه شما می دهد. (به روزرسانی: شاتل در دو استان تهران و قم سرویس های VDSL خود را شروع نموده است و شرکت آسیاتک هم مجوز ارائه سرویس VDSL گرفته ولی هنوز هیچ پورتی راه اندازی ننموده است).

2- بسیاری از خطوط تلفن ثابت مخابرات یا شبکه مخابرات اجازه ارائه این سرویس را به کاربران نمی دهند. باید کارشناسان مخابرات بیایند و آنالیز نمایند منزل شما می تواند سرویس وی دی اس ال داشته باشد یا خیر. در حقیقت، باید فاصله منزل شما با کافوی مخابرات سنجیده گردد و اینکه روی این کافوی نزدیک منزل شما تجهیزات اینترنت VDSL نصب شده است یا خیر!

3- قیمت سرویس اینترنت وی دی اس ال گران تر از ای دی اس ال و حتی تی دی ال تی است. برای کمترین سرویس این نوع اینترنت باید ماهی 50 الی 60 هزار تومان بدهید. در بعضی مناطق مجبور هستید از میان سرویس های محدودی که عرضه شده؛ یکی را انتخاب کنید و قرارداد سالیانه ببندید و یک جا کلی پول پرداخت کنید که برای هر کاربری مقدور نیست. تصور کنید چند صد هزار تومان یکجا برای 6 ماه اینترنت پرسرعت بدهید.

اینترنت TD-LTE

تی دی ال تی اینترنتی از جنس DSL نیست؛ بلکه از جنس اینترنت 4G و هم نسل آن است ولی همان طور که از نامش اینترنت ثابت بی سیم معین است؛ برای مصارف ثابت مناسب عرضه می گردد.

اپراتورهای موبایل ایرانسل، مبین نت، شاتل موبایل، آسیاتک و چند اپراتور مجازی دیگر ارائه دهنده سرویس اینترنت TD-LTE هستند. شما باید برای دریافت این سرویس به یک اپراتور مراجعه نموده و پس از ثبت نام، مودم و سیم کارت TD-LTE بگیرید.

بیشتر بخوانید: قبل از اینکه اینترنت TD-LTE بخرید؛ این 5 نکته مهم را بدانید!

هر جایی می توانید اینترنت تی دی ال تی را بهره ببرید؛ به شرط اینکه هنوز در پوشش دهی شبکه اینترنت اپراتورتان باشید.

مزایای اینترنت TD-LTE

1- همه جا در دسترس است. به ویژه، اگر از شرکتی مانند ایرانسل این سرویس اینترنت را خریداری کنید؛ در غالب شهرهای ایران می توانید آنلاین بوده و به اینترنت متصل شوید.

2- سریع تر و بی دردسرتر صاحب اینترنت ثابت پرسرعت می شوید. دریافت سرویس اینترنت وی دی اس ال یا فیبرنوری غالبا مدت زمان طولانی طول کشیده و با دردسرهایی همراه است. باید کارشناسان بیایند و محل شما را آنالیز نمایند؛ در نوبت خالی شدن پورت یا کشیدن فیبر باشید و باقی قضایا ولی اینترنت TD-LTE یک روزه وصل است.

3- قیمت بسته های اینترنت TD-LTE نسبت به VDSL ارزان تر و متنوع تر است. تا حدودی شبیه به بسته های اینترنت همراه موبایل است و شما می توانید ماهیانه یک بسته خریداری و مصرف کنید. در VDSL باید بسته های طولانی مدت و با قیمت بالاتر رزرو کنید.

معایب اینترنت TD-LTE

1- بی سیم است و به شدت ناپایدار. همانند هر اتصال بی سیم دیگری یک روز افت سیگنال دارید و روز دیگر قطعی سرویس. نوسان های سرعت و تاخیرهای زیادی دارد که باعث می گردد برای مصارف حساسی مانند گیم و استریم ویدیو مناسب به نظر نرسد.

2- سرعت پایین تر نسبت به اینترنت VDSL دارد. اینترنت تی دی ال تی مبین نت حداکثر سرعت 40 مگابیت و اینترنت تی دی ال تی ایرانسل حداکثر سرعت 80 مگابیت را می دهد ولی عملا این سرعت ها یک رویا هستند و شما در سرعت ها زیر 20 مگابیت گرفتار می شوید (به روزرسانی: ایرانسل با ارتقای زیرساخت های خود امکان دسترسی به سرعت بالای 100 مگابیت را هم داده ولی باید مودم و محل سکونت شما پاسخگو باشد.)

3- مجبور هستید سیم کارت و مودم خود شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت تی دی ال تی را بهره ببرید و آزادی انتخاب کمتری برای انتخاب مودم یا استفاده از چندین سیم کارت و سرویس روی یک مودم دارید. یک مشکل عظیم کاربران TD-LTE در ایران، انتخاب مودم TD-LTE است.

مصارف VDSL و TD-LTE

اگرچه هر دو سرویس اینترنت فوق از ADSL بهتر هستند و یک سرعت تا حدودی مناسب و قابل قبول ارائه می دهند ولی نکات ریز اما مهمی هست که باید دقت داشته باشید:

کاربر با مصرف معمولی اینترنت: توصیه می کنم سراغ اینترنت TD-LTE برود چون هزینه کمتری می دهد و آزادی بیشتری در انتخاب بسته ها دارد و هر زمان که احتیاجی نداشت می تواند بسته ای خریداری نکند. سرعت اینترنت TDD برایش کافی است و نوسان های آن آزارش نمی دهد.

گیمر و استریمر ویدیو: به خاطر نوسان های رادیویی و آنتن دهی زیاد TD-LTE که عموما با تاخیر، پینگ و مسائل دیگر همراه است؛ توصیه می گردد سراغ اینترنت VDSL بروند که پایدارتر، سریع تر و قابل اعتمادتر است.

کاربر با دانلود زیاد: هر دو نوع اینترنت مناسب هستند ولی اینترنت TD-LTE ارزان تر تمام شده و می تواند بسته هایی با حجم و ترافیک بالا خریداری کند تا تمام سال مشغول دانلود فیلم و ویدیو، فایل ها و سریال ها باشد.

کاربر کسب وکاری کوچک: اگر دو الی سه نفر قرار است به اینترنت وصل شوند؛ سرویس تی دی ال تی پاسخگو است ولی برای اتصال 10 نفر اصلا مناسب نیست.

کاربر کسب وکاری عظیم: اگر تعداد افراد مشغول در کسب وکار زیاد هستند؛ بهتر است اینترنت VDSL یا FTTH را سفارش بدهد.

کاربر فریلنسر: احتمالا می خواهد از پروژه ای به پروژه دیگری برود و دایما تغییر مکان و جابه جایی دارد و روی هر پروژه هم احتیاج به اینترنت است. پس، فقط باید به اینترنت ثابت TD-LTE یا 4G فکر کند.

کاربر دورکاری و کار در خانه: اگر یک اتصال پرسرعت احتیاج دارد؛ هر دو اینترنت برای او مناسب هستند. به بودجه اش نگاه کنید و اینکه اصلا می تواند اینترنت VDSL داشته باشید یا خیر!

در این مطلب می خواهم تجربه یک هفته ای خودم از استفاده اینترنت VDSL در ایران را بنویسم. سال ها است که اینترنت ADSL به درون منزل خانواده ها…

دیروز در خبر مخابرات: نزدیک به نیمی از مشترکان اینترنت VDSL نخواستند؛ محمدرضا بیدخام، مدیر روابط عمومی مخابرات ایران به نکته ای اشاره کردند که برای…

330 هزار مشترک برای اینترنت VDSL مخابرات مراجعه داشتند ولی فقط 175 هزار مشترک به طور جدی برای تبدیل اینترنت ADSL به VDSL اقدام و…

قیمت اینترنت VDSL بیشتر از نرخ و تعرفه مصوبه 266 سازمان رگولاتوری نخواهد شد. پیش بینی می کنیم شرکت های FCP برای جذب مخاطب، هزینه ها را نسبت به…

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در توییتی اعلام نمود انحصار مخابرات برای ارائه اینترنت VDSL و فیبرنوری شکسته شده است و اکنون همه…

به روزرسانی 18 خرداد 1399: اتصال روترهای وای فای به مودم TD-LTE یکی از مسائل مودم های TD-LTE که روی سرعت اینترنت نیز تاثیرگذار است؛ بحث وای فای مودم ها…

در اینترنت TD-LTE صحبت از انتخاب مودم چندان حرف درستی نیست. چون شرکت های سرویس دهنده مشخص می نمایند کاربر چه مودم یا مودم هایی داشته باشد. بعضی از…

به روزرسانی 11 خرداد 99 مودم VDSL شاتل به قیمت 3.5 هزار تومان به کاربران واگذار می گردد. قیمت این مودم در بازار بیشتر از این مقدار…

گروه ساختمانی ابان

گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.
منبع: شبکه چی
انتشار: 22 مرداد 1400 بروزرسانی: 22 مرداد 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 36252

به "اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL: آنالیز مزایا و معایب هریک برای کاربران خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL: آنالیز مزایا و معایب هریک برای کاربران خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید